Kycklinggryta med mango chutney


Lite kylskåpsrensning på kvällskvisten ledde fram till denna rätt med goda smaker.
 
Fyra portioner:
600 gram kycklingfilé
3 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
3-4 msk mango chutney
1-2 msk sweet chilisås
1 msk soja
1 ask körsbärstomater eller pärltomater
salt och peppar
 
Dela kycklingfiléerna på längden i några bitar per filé. Bryn i smör. Finhacka lök och vitlök och fräs den också. Häll på grädde, creme fraiche, mango chutney, sweet chilisås, soja och smaka av med salt och peppar. Låt koka några minuter (tills kycklingen är helt färdig). Häll i tomaterna och låt allt bli varmt. Servera med ris och/eller grönsaker.
 
/Anna

Kycklingsoppa med risoni

Ja, det kan man inte tro när man ser den usla bilden men det handlar faktiskt om kycklingsoppa. Receptet är inspirerat av Arla med med en egen touch på det hela.
Fyra portioner:
250 gram kycklingfilé
2 msk smör
1,5 msk vetemjöl
2 msk tomatpuré
2 msk sweet chilisås
1 krm chilipulver
lite salt
6 dl vatten
2 dl grädde
3 msk kycklingfond
1 dl risoni
1 liten burk majs, avrunnen
 
Skär kycklingen i småbitar och bryn i smör i en gryta. Rör i mjöl, tomatpuré och sweet chilisås. Tillsätt chilipulver, vatten, salt, fond och risoni. Låt koka i ca 10 minuter. Rör ner grädde och majs och låt koka upp hastigt.
Servera med ett gott bröd.
 
/Anna

Chokladmuffins

Helt vanliga jättegoda chokladmuffins!
12-16 muffins
2 ägg
2,5 dl socker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1 dl filmjölk
80 gram smör
100 gram mörk choklad
 
Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta ner de torra ingredienserna. Blanda i fil och smält smör och rör till en jämn smet. Grovhacka chokladen och rör ner den i smeten. Fyll muffinsformar till 2/3 och grädda i 200 grader ca 12-15 minuter (känn med sticka).
 
/Anna