LCHF-formbröd

 
Vi kör kolhydratsavgiftning här - efter en sommar i Italien. (Tänk er själva: pasta, risotto, gott nybakat bröd, pizza och glass. Typ varje dag!) Men en rostad macka då och då är ju gott. Det här är Åses recept.
 
1 bröd
5 ägg
75 g smör
3 dl fet yoghurt
1 dl mjölk
3 dl mandelmjöl
3 dl pofiber
3 msk fiberhusk
4 tsk bakpulver
1,5 tsk salt
 
Blanda de torra ingredienserna. Vispa äggen en bra stund så de blir lite pösiga. Smält smöret och vispa ner det, yoghurten och mjölken i äggen och rör till sist ner de blandade torra ingredienserna. Låt degen svälla ca 15 minuter.
Smörj en form på 1-1,5 liter, klä med bakplåtspapper och klicka ut degen. Pensla på lite uppvispat ägg eller mjölk och strö över vallmofrön. Grädda i 175 grader långt ner i ugnen tills limpan får en innertemperatur på 90 grader - det tar ungefär en timme. Känn gärna med sticka. Låt brödet svalna ordentligt och skär sedan i skivor. 
 
/Anna
 
 

Kommentera inlägget här :