Parmesantorsk




Ett snabblagat recept som kan lagas med vilken vit fisk man råkar ha i frysen.

4 portioner
500 gram torsk eller annan vit fisk
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 fiskbuljongtärning
3 dl riven god parmesan

Lägg fisken i en gratängform, skär den i mindre bitar om det är stora fileer. Vispa ihop grädde och creme fraiche. Smula ner buljongtärningen och rör i parmesanen. Rör till en jämn sås och häll över fisken. Sätt in i 200 graders ugn ca 20-25 minuter eller tills fisken är färdig.

Servera med kokt potatis och gröna ärtor. 

/Anna


Jordgubbs- och rabarbersaft




Hemgjord saft är gott i värmen! Servera iskall! 

1,2 kg jordgubbar
800 g rabarber
1,5 liter vatten
Saften av en citron
6 dl strösocker per liter färdig saft

Koka upp rabarbern (skuren i bitar), jordgubbar, citronsaft och vatten och låt koka ca 1 minuter. Sila av i saftsil eller med en bit lakansväv/kökshandduk i ett durkslag. 

Mät sedan upp saften och ta ca 6 dl socker per liter (jag fick drygt två liter saft och tog 13 dl socker). Koka upp saften med sockret, låt koka några minuter, skumma noga och häll upp på rena, varma flaskor.

/Anna

Dillsås till fisk


4 dl grädde
2, msk vitvinsvinäger
1,5 fiskbuljongstärning
Nymalen svartpeppar
0,5 dl hackad dill (Frusen el. färsk)
 
Sjud grädde, vitvinsvinäger och buljongtärningar i en gryta tills såsen blir lagom simmig. Smaka av med svartpeppar. Rör ner dillen och låt det hela bli varmt.

/Jörgen