Halvfart...

Just nu är det lite halvfart härinne som ni ser...mängder av jobb och högsäsong är förklaringen. Men då och då kikar vi in och lägger in ett recept så tappa inte modet. Och alla gamla recept i arkivet finns förstås kvar!
 
Det är många besökare härinne, lämna gärna en hälsning så blir vi jätteglada!
 
/Anna

Plommon- och svartvinbärssaft

 
När jag rensar frysen kan det bli saft som inte finns! Plommon och svarta vinbär blev kombinationen denna gång. Barnen dricker sällan saft men när de väl gör det är det roligare med hemmagjord saft på trädgårdens skörd än det köpta blasket! Nu när de varit sjuka har det handlat mycket om att få i dem vätska och då fick vi helt enkelt vittja frysen på bär!
 
1 kg plommon
400 gram svarta vinbär
7,5 dl vatten
5 dl socker per liter avrunnen saft
 
Koka upp plommon, vinbär och vatten och låt koka 15-20 minuter. Tryck plommonen mot kanten på kastrullen så de mosas ordentligt. Sila i saftsil eller med en ren kökshandduk i ett durkslag (använder jag alltid, funkar superbra, jag lyckas aldrig mickla ihop den där saftsilen med små röda ben som far åt alla håll). Mät upp saften och koka upp igen ihop med sockret. Låt koka ett par minuter. Skumma noga och häll upp på rena varma flaskor. Förvara kallt. Jag tillsätter aldrig något konserverande medel för det blir inte mer saft än att den håller sig så länge den räcker.
 
/Anna

Fylld kycklingfilé med fetaostcreme

 
Man förundras över hur enkelt det är att få ihop en riktigt god måltid med bara några få ingredienser. Här blev det kylskåpsrensning och det resulterade i en middagsrätt med medelhavskänsla!
 
4 portioner
4 kycklingfiléer
4 skivor salami
4 rejäla skivor god ost
2 msk röd pesto
1 burk creme fraiche
1 paket fetaost i bit
salt, peppar
 
Skär ett snitt i kycklingfiléerna och bred lite röd pesto i fickan. Peta in salami och en ostskiva i varje filé. Salta och peppra litegrann. Stek i smör på båda sidor så kycklingen får färg. Låt gå färdigt i ugnen på 175 grader ca 20 minuter tills kycklingen är genomstekt. Mosa fetaosten och blanda med creme fraiche. Servera cremen till kycklingen, tillsammans med en god sallad. Vår sallad bestod av machésallad, gurka och avocado.
 
/Anna