Kyckling i jordnötssås

 
Vi hade jordnötssmör och kokosmjölk hemma - och mycket kycklingfilé. Det blev en god lite Asieninspirerad middag. 
 
3-4 portioner
300 g kycklingfilé
2-3 morötter
1 gul lök
1 burk kokosmjölk
2 dl grädde
3 - 4 msk jordnötssmör
1 - 2 tsk Chiligrillkrydda
Salt
Peppar
Ris
 
Dela kycklingen i 1 x 1 cm små bitar. Fräs på relativit hög värme och krydda med lite chiligrillkrydda. Öpnna bruken med kokosmjölk, häl lav knappt hälften av spadet. Vänd ner kokosmjölken och grädden när kycklingen nästan är genomstekt. Låt sjuda i 5-6 minuter, rör ner jordnötsmöret och smaka av under tiden tills rätt smakbalans av jordnöt uppnås. Servera med ris och någon grönsak.
 
/ Jörgen

Veckomatsedel vecka 35

Ny vecka, nya matmöjligheter! Håll till godo!
 
Måndag: Lökpaj med ädelost
 
 
Tisdag: Bavette med ajvar och korv
 
 
Onsdag: Indisk kyckling
 
 
Torsdag: Lax- och kräftpasta
 
 
Fredag: Favoriten i fuskversion
 
 
Veckans efterrätt: Dessertkorgar med bär
 
 
 

Carbonara

 
Det här blir lite favorit i repris. Men Carbonara är ju världens bästa rätt när vardagen kryper på, skolan har börjat, ungarna är hungriga och alla ska iväg åt olika håll.
 
Fyra portioner
spaghetti till fyra personer
2 paket bacon
2 ägg
1,5 dl grädde
1,5 dl riven parmesan
svartpeppar
 
Koka pastan. Strimla och stek bacon och låt rinna av på hushållspapper. Vispa ihop ägg, grädde och riven parmesan. Häll vattnet från pastan och häll tillbaka spaghettin i grytan. Blanda i äggvispet och baconet och rör om. Peppra med svartpeppar (viktigt, det är därifrån Carbonaran fått sitt namn, det betyder kolarhustru och svartpeppar ska föreställa kol!). Lägg upp och peppra gärna lite till!
 
/Anna