Kyckling i jordnötssås

 
Vi hade jordnötssmör och kokosmjölk hemma - och mycket kycklingfilé. Det blev en god lite Asieninspirerad middag. 
 
3-4 portioner
300 g kycklingfilé
2-3 morötter
1 gul lök
1 burk kokosmjölk
2 dl grädde
3 - 4 msk jordnötssmör
1 - 2 tsk Chiligrillkrydda
Salt
Peppar
Ris
 
Dela kycklingen i 1 x 1 cm små bitar. Fräs på relativit hög värme och krydda med lite chiligrillkrydda. Öpnna bruken med kokosmjölk, häl lav knappt hälften av spadet. Vänd ner kokosmjölken och grädden när kycklingen nästan är genomstekt. Låt sjuda i 5-6 minuter, rör ner jordnötsmöret och smaka av under tiden tills rätt smakbalans av jordnöt uppnås. Servera med ris och någon grönsak.
 
/ Jörgen

Kommentera inlägget här :