Bea-kyckling med mango chutney



Ännu en rätt som varit med förut men som förtjänar mer uppmärksamhet! Jag blev så sugen på det här häromdagen, det var ett tag sedan vi åt denna goda kycklingrätt nu. Att vi hade en öppnad flaska (färdigköpt) bearnaisesås i kylen gjorde ju inte saken sämre.
 
Fyra portioner:
700 gram kycklingfilé
1 gul lök
1 paket bacon
2 dl creme fraiche
1 dl mango chutney
1 dl bearnaisesås
 
Stek kycklingen och baconet. Finhacka löken och fräs även den i lite smör eller olja. Häll alltsammans i en form. Blanda övriga ingredienser och bred över. In i ugnen på 200 grader 20-25 minuter. Servera med ris om du vill, annars räcker det bra med en matig sallad - eller som i mitt fall: brysselkål! Jättegott som tillbehör!
 
/Anna
 
 

Pasta Carbonara


En klassiker som varit med förut - men som är en suverän "krisrätt" att ta till när man inte har handlat och inte har någon fantasi och folk i huset är hungriga! Vi ser alltid till att ha bacon i frysen och parmesan i kylen. Därigenom har många kvällar blivit räddade. Pasta Carbonara betyder ju "kolarhustruns pasta" så var generös med svartpeppar!
 
4 portioner
Spaghetti till fyra personer
2 paket bacon
2 ägg
1 dl grädde, valfri fetthalt
3 dl riven parmesan
svartpeppar och lite salt
 
Koka spagettin och tärna baconet. Stek baconet i en stekpanna medan pastan kokar. Vispa ihop ägg och grädde och rör ner det mesta av parmesanen (det blir nästan som en kräm). Salta lite försiktigt och peppra efter smak. Häll vattnet av pastan och häll tillbaka den i kastrullen. Häll på bacon och sedan äggblandningen och rör om. Sleva upp på tallriker och kvarna över lite mer svartpeppar och resten av parmesanen.
 
/Anna

Nudlar med korv och sweet chili

 
Snabblagat efter jobbet med ett paket hot dogs, ett paket nudlar, lite färdig tomatpastasås och annat från kylen.
 
4-5 portioner
1 paket äggnudlar
1 paket (10 st) hot dogs
10 cm purjolök
ca 2 dl (1/2 burk) tomatsås med vitlök
1/2 dl sweet chilisås
1 burk creme fraiche
1/2 dl grädde
salt och peppar
 
Sätt på en gryta med vatten och koka nudlarna enligt anvisningarna.
 
Slanta korvarna och hacka purjon. Fräs i lite smör och/eller olja i en stekgryta. Häll på tomatsås, creme fraiche och grädde. Tillsätt sweet chili-sås och rör om. Låt puttra ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
 
Blanda såsen med nudlarna och servera. Klart på tio minuter!
 
/Anna