Pasta Carbonara


En klassiker som varit med förut - men som är en suverän "krisrätt" att ta till när man inte har handlat och inte har någon fantasi och folk i huset är hungriga! Vi ser alltid till att ha bacon i frysen och parmesan i kylen. Därigenom har många kvällar blivit räddade. Pasta Carbonara betyder ju "kolarhustruns pasta" så var generös med svartpeppar!
 
4 portioner
Spaghetti till fyra personer
2 paket bacon
2 ägg
1 dl grädde, valfri fetthalt
3 dl riven parmesan
svartpeppar och lite salt
 
Koka spagettin och tärna baconet. Stek baconet i en stekpanna medan pastan kokar. Vispa ihop ägg och grädde och rör ner det mesta av parmesanen (det blir nästan som en kräm). Salta lite försiktigt och peppra efter smak. Häll vattnet av pastan och häll tillbaka den i kastrullen. Häll på bacon och sedan äggblandningen och rör om. Sleva upp på tallriker och kvarna över lite mer svartpeppar och resten av parmesanen.
 
/Anna

Kommentera inlägget här :