Baconpasta med senap


Världens bästa pasta - igen! Kan varieras i det oändliga

Fyra portioner
2 paket bacon
1-2 gula lökar
3 dl grädde
2-3 msk senap
Salt och peppar
1-2 dl riven god ost
Spaghetti till fyra personer

Tärna baconet och hacka löken. Koka pastan. Stek bacon och lök. Häll på grädde och smaka av med senap, salt och peppar. Ta kastrullen från värmen och låt osten smälta ner. Blanda med spaghettin och servera.

/Anna

Supersnabb chokladpannacottaDen här efterrätten tar bara några minuter att förbereda och sedan får den stå i kylen och stelna några timmar. Jag toppade med chokoladespåner från Odense Marcipan som fanns med i Buzzadorpaketet. Funkade jättebra, alla blev förvånade att de behöll "spänsten" trots förvaring i rumstemperatur. 

8 portioner
8 dl grädde
2 dl Gelesocker Multi
2-3 msk kakao

Garnering
Chokoladespåner 

Koka upp ingredienserna och låt sjuda en minut. Häll upp i fina glas och ställ kallt några timmar. Strö över önskad mängd chokladspån före servering. 

/Anna

Jordnötskakor med chocolate chunksVi har fått ett nytt testpaket från Buzzador och denna gång var det bakprodukter från Odense Marcipan. Jag brukar ju bära hem chocolate chips från USA men nu fick vi bland annat chocolade chunks. Det fick bli ett hitte-på-recept med jordnötssmör. Smidigt - minimalt med disk och snabbakat!

24 kakor
100 gram smör
1 dl socker
1/2 dl farinsocker
2 msk sirap
1 ägg
3,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl jordnötssmör
100 gram chocolade chunks

Smält smöret i en kastrull. Blanda i resten och rör till en deg. Forma 24 bollar och lägg ut på två bakplåtspappersklädda plåtar. Platta till dem lite.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 7-10 minuter.