Fazermint-kakor

 
Gooooda kakor med en Fazermint inuti!
 
Ca 30 st
125 gram smör
1 dl råsocker eller rörsocker
2 dl strösocker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk salt 
ca 30 Fazermint
 + lite strösocker att rulla i
 
Kör smör, råsocker och strösocker i matberedaren. Blanda i äggen och sikta sedan i mjöl, kakao, bakpulver och salt. Ta en klick deg, tryck i en Fazermint och rulla bollar så att det blir deg runtom. Lite mindre än en golfboll är lagom storlek. Rulla bollarna i socker och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Kör dem i 200 graders ugn 7-8 minuter.
 
/Anna
 
 
 

Tapastips!

Är du på nån "deli" nån gång så fråga efter Mostarda-oliver. Det är oliver fyllda med senap och de ligger i en ljuvlig olja. Vi hittade detta fynd på Urban Deli på Söder i Stockholm och det borde i rimlighetens namn finnas på fler ställen. Hemma gjorde vi som de gjorde där, när vi fick provsmaka - rullade in ett par små oliver i Serranoskinka. Supergott! En del oliver blir starka, andra blir mer söta så det blir en överraskning när man stoppar dem i munnen!
 
/Anna
 

Tortillapizza

Världens enklaste kvällsmat!
 
Det här behövs:
Tortillabröd
Tomatsås
Riven ost
Någon mer topping, till exempel skinka, räkor, ananas, bacon, lök, champinjoner eller vad man vill.
Oregano
 
Bred tomatsås på tortillan. Strö över rejält med riven ost, helst mozzarella. Fortsätt med valfri topping. Avsluta med oregano. In i ugnen på 200 grader ca 10 minuter eller tills osten smält.
 
/Anna