Dessertkorgar med bär

 
Ett supersmidigt sätt att fixa fram en snabb efterrätt om man - som vi - råkade ha ett öppnat paket filodeg i kylen. Ofta går inte alla arken åt så jag brukar rulla in dem i bakplåtspapper och sedan i plast så att det blir helt tätt och förvara kallt. Ikväll fyllde vi dem med en jättegod kvarg med hallon och rabarber (ICA) och så bär från frysen!
 
4 korgar
ett ark filodeg
1 msk smält smör
1 burk kvarg med hallon och rabarber (eller bara hallon)
ca 1 dl hallon
ca 1 dl blåbär
lite florsocker
 
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ut filoarket och pensla på smält smör. Vik från långsidan en gång uppifrån till 1/3 från nederkanten och vik sedan upp nederkanten ovanpå så att det blir tre lager tjockt. Skär i fyra bitar och lägg filodegen i fyra av hålen i en muffinsplåt. Vik till så som du vill ha dina korgar. In med dem i ugnen tills de fått fin färg, 6-8 minuter. Ta ut och låt svalna.
Precis före servering: klicka lite kvarg i varje korg och toppa med hallon och blåbär. Sikta över lite florsocker. Klart!
 
/Anna
 
 

Kommentera inlägget här :