Köttfärslimpa
800 gram blandfärs
2 äggulor
2 msk italienskkalvfond
3 vitlöksklyftor
1 stor gul lök eller 2 små
Salt och peppar
Blanda äggulor och fond i en bunke. Pressa ner vitlöken och riv i den skalade löken. Blanda väl och tillsätt sedan färsen och rör om till en fin smet. Olja en limpform och häll i smeten. Platta till färsen och grädda sedan i ungefär 45 minuter på 175 grader mitt i ugnen. När limpan nästan är klar, ta ut formen och häll av all vätska runt, och ställ sedan in den i ugnen för de sista 5 minuterna så blir den torr och fin på ytan när den skall serveras.
/ Jörgen
Kommentarer :
#3:
Anna
Ja, visst är det! Dessutom kan man ju fylla limpan med allt möjligt gott!
Det var evigheter sedan jag åt köttfärslimpa och gud så sugen jag blev nu!!! Det är ju verkligen en av favoriterna.
skriven