Vegetarisk pastagratäng med sojakorv

 
Sojakorv precis som den är, det är sällan någon hit eftersom det inte är så mycket tuggmotstånd som i "vanlig" korv. Att göra något med den, det är däremot en helt annan sak. Här har vi testat sojakorv från Hälsans kök.
 
5 portioner
500 gram pasta, t.ex penne
1 paket sojakorv, Hälsans kök
1 rödlök
1 ask körsbärstomater eller pärltomater
1 förpackning minimozzarella
1 dl riven ost
1 burk creme fraiche tomat & basilika
1,5 dl grädde
 
Koka pastan och häll av vattnet. Skär korvarna i slantar och hacka löken. Fräs korvskivorna och lökhacket i lite smör i en stekpanna. Salta och peppra lite efter behag om du vill.
Häll pasta i en ugnsfast form och strö över korv och lök. Häll på tomaterna. Blanda creme fraiche och grädde och häll över alltsammans. Strö över minimozzarellorna och den rivna osten. Gratinera i ugn, 225 grader ca 15-20 minuter eller tills gratängen fått fin färg.
 
/Anna
 
 
Före gratinering.

Kommentera inlägget här :