Torskbullar med kaviarsås



Det här testade vi häromkvällen - och det var en riktig höjdare. Fiskbullar är barnens favoriträtt (sån där på burk i hummersås!). Men maken är inte överförtjust i det så nu testade vi att göra egna, stekta fiskbullar med en god sås. Och den här versionen gillades av alla i familjen!

Torskbullar
500 gram torsk eller annan vit fisk
1 lök
4 msk ströbröd
2 ägg
salt och peppar
smör till stekning

Sås
2 dl matlagningsyoghurt
5 msk kaviar (typ Kalles...)
1 msk lättmajonnäs
hackad gräslök

Blanda ingredienserna till såsen och ställ kallt.
Finhacka löken och stek i lite smör nån minut. Kör ingredienserna till torskbullarna i matberedare och forma sedan färsen till bollar (fukta händerna så blir det inte så kladdigt). Stek bullarna i smör eller margarin i stekpanna. Servera med kokt potatis och såsen.

/Anna

Kommentera inlägget här :