
Vi hade några överblivna skivor lufttorkad skinka i kylen. Det blev en "left-over-pasta" vid kylskåpsrensningen. Fort går det också!
4 portioner
400 gram pasta
1 ask körsbärstomater
50-70 gram babyspenat
1 dl riven parmesanost
1/2 dl grädde
100 gram färskost, typ Philadelphia
salt, peppar
Till servering:
4-6 skivor lufttorkad skinka
hyvlad parmesan
Koka pastan enligt anvisningarna. Häll av vattnet när någon minut återstår av koktiden.
Halvera tomaterna. Fräs babyspenat i lite smör i en stekpanna och tillsätt tomaterna. Häll på grädde och färskost och låt puttra ihop nån minut. Tillsätt parmesanost och smaka av med salt och peppar. Häll tillbaka pastan i kastrullen och slå på såsen. Låt puttra en minut under omrörning.
Dela skinkan i mindre bitar och servera pastan på fina tallrikar, garnerad med skinka och hyvlad parmesan.
/Anna