Nougatkaka

 
Det här var gott! Vi hade middagsgäster och jag var sugen på något chokladigt till efterrätt. Men det fick gå lite snabbt för det var ju vanlig arbetsdag. Hittade receptet hos By Blondie.
 
100 g smör
2 ägg
2,5 dl socker
2 msk ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
5 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
100 g mörk choklad
100 g nougat
Vispad grädde och ev. bär
 
Smält smöret och hacka chokladen. Lägg i choklad och nougat i kastrullen med smöret och låt smälta ner. Vispa ägg och socker. Vispa i sirap. Blanda de torra ingredienserna (jag brukar sikta dem) och blanda sedan alltihop. Häll i en springform med löstagbar kant. Grädda i 200 graders ugn 15-20 minuter. Kakan ska vara kladdig inuti!
Vi serverade med vispad grädde och jordgubbar.
 
/Anna

Kommentarer :

#1: Ann Sofi Matsafari

Läckert. Och väldigt fina och lockande bilder:)

skriven

Kommentera inlägget här :