Pastagratäng med kassler

 
Nu tror ni väl att vi har slutat blogga. Det hade vi också, lite tillfälligt (uppenbarligen). Det har helt enkelt varit en intensiv jobbperiod och med alla andra fritidsaktiviteter vid sidan om så har inte tiden räckt till.
 
Här kommer dock en god pastagratäng med tomat och basilika som vi åt häromdagen. Snabbt och enkelt!
 
4-5 portioner
 
Pasta (typ penne) till 4-5 personer
500 gram kassler
1 ask körsbärstomater
1 burk Creme fraiche tomat & basilika
2 dl grädde
2-3 msk hackad basilika (fryst går bra)
salt och peppar
2 dl riven ost
 
Koka pastan. Tärna kasslern och klyfta körsbärstomaterna. Häll vattnet från pastan och häll pastan i en gratängform. Häll i kassler och tomater och rör om alltihop. Blanda creme fraiche, grädde, basilika och salt och peppar i en skål och vispa litegrann. Häll såsen över pastan och strö över riven ost. Gratinera i 200 grader ca 20-25 minuter.
 
/Anna
 

Kommentera inlägget här :