Veckans vegetariska: Västerbottenostfyllda filodegsrullar med tillbehör

 
Gudomligt! Svenska, underbara smaker och frasig filorulle! Testa! Vi använde tångkaviar som finns av flera fabrikat i de flesta livsmedelsbutiker. Man kan också servera stenbitsrom - eller smälla till med löjrom. Men de alternativen är ju inte vegetariska förstås...
 
4 portioner
8 filodegsark
3 kokta potatisar
2 dl riven västerbottenost
4 msk hackad gräslök
2 äggulor
svartpeppar
hackad rödlök
hackad gräslök
tångkaviar (eller annan variant)
creme fraiche
smält smör till filodegen
blandad sallad eller ruccola
 
Lägg ut arken och pensla halva delen på varje ark med smält smör. Vik över andra halvan.
 
Mosa potatisen och blanda den med ost, gräslök och äggulor. Smaksätt med svartpeppar (salt behövs inte eftersom osten och kaviarn är salta).
 
Fördela röran på de åtta arken och vik in långsidorna ca en centimeter. Rulla ihop och lägg i en form som du lagt ett bakplåtspapper i.
 
Grädda i ugnen på 200 grader ca 10-15 minuter tills rullarna fått fin färg. Lägg sallad på fyra fat och lägg två rullar på varje fat. Servera rullarna med creme fraiche, rödlök, gräslök och tångkaviar.
 
/Anna
 
 
 

Kommentera inlägget här :