Afternoon tea

 
Klara firade tioårsdagen sent omsider med klasskompisarna. Ända sedan vi var i London har hon velat ha afternoon tea-kalas.Vi dukade upp massor av godsaker.
 
 
Gurksandwiches
1 bit gurka
philadelphiaost
vitt formbröd
 
Skär av kanterna på brödet. Bred på osten. Skala gurkan och skär med osthyvel i tunna skivor. Lägg på hälften av bröden och lägg en brödskiva ovanpå varje. Tryck till lite lätt och skär varje sandwich i tre "fingers".
 
 
Ost.- och skinksandwiches
formbröd
smör
ostskivor
rökt skinka i skivor
 
Kantskär bröden och bred på smör. Lägg på ost och skinka och lägg en smörad brödskiva ovanpå. Tryck till och skär varje macka i tre "fingrar".
 
 
Laxsandwiches
formbröd
philadelphia
kallrökt skivad lax
 
Kantskär bröden och bred på osten. Lägg på lax på häflten av dem och lägg en "ostad" brödskiva ovanpå. Tryck samman och skär i tre avlånga bitar per sandwich.
 
 
Scones med gräddkräm och marmelad
 
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
en nypa salt
50 gram smör
2 dl mjölk
2 dl grädde
marmelad
 
Blanda mjöl, bakpulver och salt. Skär smöret i tärningar och nyp ihop alltsammans till en deg. Tillsätt mjölk och blanda ihop. Klicka ut i formar i en muffinsplåt och grädda i 250 grader ca 15 minuter.
 
Vispa grädden riktigt hårt och servera den och marmelad till de nybakta sconesen.
 
 
 
 
 
Gullans kaka i miniformat bjöd vi också på. Recept här. Och naturligtvis också "tepåsekakorna". Recept här.
 
 
Och så hade vi också dukat fram rosa och mintgröna macarons och minicupcakes!.

Kommentera inlägget här :