Mintchokladmacarons

 
Ännu en sorts macarons! Jätteroligt att baka så det blir säkert fler!
 
60 gram skållad finmald mandel
60 gram äggvita (2 st)
2 dl florsocker
2 msk strösocker
några droppar grön karamellfärg
 
Chokladsmörkräm med mint
200 gram mjukt smör
3 dl florsocker
2 äggulor
3 msk kakao
några droppar pepparmintolja
 
Separera gärna äggen dagen innan och förvara vitor och gulor i kylen - men annars går det bra ändå!
 
Blanda florsocker och mald mandel noga och sikta ut på en bakplåt. Ställ plåten i 150 graders ugn i 5-7 minuter, rör om ett par gånger. Låt kallna.
 
Vispa äggvitorna till fast skum. När det är nästan helt fast, tillsätt strösockret lite i taget under fortsatt vispning. Droppa i lite karamellfärg och fortsätt vispa så allt blandas jämnt.
 
Sikta ner mandel- och sockerblandningen i äggvispet och blanda om med en slickepott.
 
Spritsa ut rundlar på bakplåtspappersklädd plåt och låt vila i minst en timme. Grädda i 150 grader i 10 minuter.Låt kallna.
 
Vispa ihop smör, florsocker och kakao till smörkrämen. Vispa sedan ner äggulorna och tillsätt några droppar pepparmintolja. Bred krämen på makronerna och lägg ihop dem två och två.
 
/Anna

Kommentera inlägget här :