Varm tacosmörgåstårta

 
 
Jättegod rätt till fredagsmyset - och ett härligt alternativ till vanliga tacos.
 
4-5 portioner
4 bitar Hönökaka
400 gram köttfärs
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
1 liten burk majs
3-4 msk creme fraiche
1 burk creme fraiche paprika och chili
1-2 rödlökar
100 gram naturell färskost
3 dl riven ost
 
Stek köttfärsen och blanda i krydda och vatten. Låt koka ihop. Tillsätt majs och vanlig creme fraiche och låt puttra samman nån minut. Ta av från plattan. Finhacka rödlöken och stek den mjuk. Blanda lökhacket med den smaksatta creme fraichen och färskosten i en egen bunke. 
Lägg en brödbit på en bakplåtspappersklädd plåt. Bred på köttfärsröran. Lägg på nästa bröd. Bred på lökröran. Lägg på ytterligare ett bröd med köttfärsröra och avsluta med det sista brödet och så lökröran ovanpå den. Strö över riven ost och gratinera i 200 grader i ungefär 20 minuter eller tills osten smält och fått lite färg. Skär i tårtbitar och servera med en god sallad.
 
/Anna

Kommentera inlägget här :