Müslibröd

 
Vi hade en hel del överbliven gräddfil och creme fraiche efter julhelgen. Jag insåg att den inte skulle gå åt, åtminstone inte gräddfilen. Dessutom har vi plötsligt massor av müsli i skafferiet. Så jag svängde ihop ett snabbt müslibröd. Har du inte just gräddfil och creme fraiche kan du ta filmjölk eller blanda som du vill så det blir 6 deciliter.
 
1 limpa
4 dl vetemjöl
2 dl fint rågmjöl
2 dl müsli
1 dl solrosfrön (jag tog rostade och saltade, har du osaltade, tillsätt salt)
1/2 dl linfrön
2 tsk bikarbonat
4 dl gräddfil + 2 dl creme fraiche (eller 6 dl fil/creme fraiche beroende på vad du har hemma)
1 dl sirap
en nypa salt om du inte använder saltade solrosfrön
1/2 dl müsli att strö ovanpå
 
Blanda mjölsorterna, müsli, solrosfrön, linfrön och bikarbonat i en bunke. Rör i gräddfil/creme fraiche/fil samt sirap. Salta om du behöver det. Blanda allting ordentligt till en tjock smet. Häll ut den i en brödform som du smort med smält smör. Baka i ugnen på 175 grader ca 40-50 minuter. 
 
/Anna
 

Kommentera inlägget här :