Blåbärssaft

 
En smak av sommar! Nej, det är inte rödvin, utan jättegod blåbärssaft. Testa om du har bär i frysen!
 
Ca 1,5 liter saft
2 liter blåbär
1 liter vatten
2 tsk citronsyra
6 dl socker per liter färdig saft
 
Blanda bär och citronsyra i en stor balja eller gryta. Koka upp vattnet och häll det över bären. Rör runt och mosa bären med en "mosastomp" eller en sked, försök att mosa så mycket som möjligt. Ställ in i kylen i 2 dygn. Ta ut och sila upp i saftsil eller med en stor bit tyg (lakansväv, en gammal ren kökshandduk eller liknande) i ett durkslag. Mät upp saften och koka upp den. Tillsätt sockret och låt koka några minuter. Skumma av och häll upp på varma rengjorda flaskor. 
 
/Anna

Kommentera inlägget här :