Pyttipanna med senapscreme och pocherade ägg

 
 
 
Rejäl husmanskost som känns lite "lyxig" med en god senapscreme och pocherade ägg. Det ser superavancerat ut när äggen är sådär perfekta och gulan rinner ut sådär snyggt när man skär i ägget. Men det är faktiskt superenkelt! Prova, om du aldrig testat! Det är gott att blanda olika sorters senap i cremen. Vi hade barbecuesenap och en skånsk grovkornig sort. Ta det du har! Har du färdigkokta överblivna potatisar och lite kött är det här dessutom snabbt fixat!
 
4 portioner
8-10 potatisar, fast sort
2-3 gula lökar
ca 250 gram tillagat kött (vi hade en bit fläskytterfilé, det går bra med vad som helst)
2 paket bacon
smör till stekning
 
Pocherade ägg
4 ägg
8 tsk ättikssprit 12 %
 
Senapscreme
1 dl creme fraiche
100 gram naturell färskost
senap efter smak, blanda gärna olika sorter
 
Skala och koka potatisen och låt svalna. Tärna potatis, finhacka löken, tärna kött och bacon. Stek löken i rejält med smör och tillsätt sedan övriga ingredienser. Stek på medelvärme tills pytten fått färg. Krydda med salt och peppar. 
 
Blanda creme fraiche, färskost och senap. 
 
Ta fram fyra små koppar eller skålar och häll 2 tsk ättikssprit i varje. Knäck försiktigt i ett ägg i varje kopp/skål och låt stå ca tio minuter. Koka upp vatten i en stor gryta. Sänk till medelvärme och dra runt kanterna med en visp så det blir en virvel. Häll i ett ägg snabbt och försiktigt vid kanten på grytan och låt sjuda ca 2 minuter. Gör ett ägg i taget för säkerhets skull, det är enklast. 
 
Servera pyttipannan med ägg, senapscreme och inlagda rödbetor. 
 
/Anna

Kommentera inlägget här :