
En god kycklinggratäng med lite asiatiska smaker. Vi gjorde en stor laddning till matlådor att stoppa i frysen.
7-8 portioner
1 kg kycklingfilé
1 purjolök
1 stor röd paprika
1/2 röd chilifrukt
4 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 msk sweet chilisås
3 msk mango chutney
2 msk tomatpuré
3 dl riven ost
salt, peppar, curry och smör
Hacka purjolök och paprika och finhacka chilin (utan frön). Hetta upp en rejäl klick smör och häll i lite curry (eller mycket om du är lagd åt det hållet). Fräs grönsakerna mjuka och currysmöret och lägg över i en stor ugnsform. Skär kycklingfilén i små bitar och stek den på samma sätt, eventuellt i två omgångar, i smör med curry. Lägg kycklingen ovanpå grönsakerna i formen. Häll grädde, creme fraiche, sweet chilisås, mango chutney och tomatpuré och lite salt och peppar i en kastrull och koka upp. Låt sjuda 3-4 minuter och häll såsen över alltsammans i formen. Strö över riven ost och gratinera i ugnen på 200 grader ca 20 minuter. Servera med ris eller blomkålsris och en sallad.
/Anna
gott gotti gott gitt
skriven