Kycklingpasta

 
 
God och lättlagad vardagsrätt med färdiglagad kyckling. Vi använde rökt kyckling från vår Österlenresa, men det går bra med grillad kyckling också.
 
4-5 portioner
350 gram pasta
4 dl tärnat kycklingkött (rökt eller grillat)
1 liten gul lök
4 msk smör
4 msk mjöl
5-6 dl fet mjölk (typ lantmjölk)
1 msk senapspesto (eller valfri senap)
3 dl riven cheddarost
svartpeppar, ev salt
 
Koka pastan. Fräs löken i lite matfett och låt kycklingtärningarna fräsa med. Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet. Häll i mjölken, lite i taget och låt tjockna till en krämig sås. Späd med mer mjölk och låt sjuda några minuter. Tillsätt senapspesto/senap efter smak och krydda med peppar och eventuellt salt. Ta kastrullen från värmen och rör ner osten som får smälta. Häll av vattnet från pastan och blanda pasta och sås.
 
/Anna

Kommentera inlägget här :