Kycklinglasagne

 
Så gott det är med lasagne - här i en variant med kyckling. Enkel att tillaga med färdig tomatsås på burk. Ibland får man fuska!
 
4 portioner
500 gram kycklingfilé
1 rödlök
1 stor burk färdig tomatsås, typ Dolmio
Lasagneplattor
 
Ostsås:
4 msk smör
3-4 msk mjöl
6-7 dl gräddmjölk
3 dl riven god ost
salt och peppar
 
Strimla kycklingen och hacka rödlöken. Stek i lite matfett i en stekpanna. Häll på tomatsås och låt puttra ihop. 
Gör såsen: Smält smöret i en kastrull. Vispa i mjöl och slå på gräddmjölken. Låt koka ihop så det tjocknar till en ganska tjock sås. Smaka av med salt och peppar. Ta kastrullen från värmen och rör ner osten som får smälta.
 
Bred ut lite av kycklingröran i en form. Lägg på lasagneplattor (vi använde torkade men färska går också bra) och häll över ostsås. Fortsätt att varva och avsluta med ostsås. Strö eventuellt lite riven ost över alltihop och gratinera sedan i 200 graders ugn ca 25 minuter.
 
/Anna

Kommentera inlägget här :