Toast Skagen

 
Fredag! Får vi fresta med en enkel förrätt? Toast Skagen "uppfanns" av Tore Wretman på 50-talet och här är min variant. Jag tycker det är gott med hela räkor och här har jag inte bara majonnäs (som i originalreceptet) utan även lite färskost som jag tycker "tar ut" lite av den starka majonnässmaken. Här är en superenkel variant med ingredienser som ofta rentav finns hemma. Snabb förrätt - och jättegott!
 
4 portioner
4 skivor formbröd
500 gram räkor (oskalad vikt)
2 msk majonnäs
50 gram färskost naturell (typ Philadelphia)
3 msk hackad dill
citronskivor till garnering
 
Skala räkorna. Blanda majonnäs, färskost och dill. Blanda i räkorna. Kantskär och rosta eller smörstek brödskivorna. Fördela röran ovanpå bröden. Garnera med citron. Klart!
 
/Anna
 
 
 

Kommentera inlägget här :