Räkpasta

 
Det här är ett gammalt recept som jag ofta lagade på 90-talet men tyvärr hade jag tappat bort receptet så jag försökte återskapa det - och lyckades nog för det smakade precis som jag minns det. Dessutom går det supersnabbt!
 
2 portioner
500 gram räkor (oskalad vikt)
150 gram Philadelphiaost
6 msk vitt vin
3 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
1 tsk olja
250 gram färsk pasta
salt och peppar
 
Skala räkorna. Koka upp pastavattnet och koka pastan. Hetta upp oljan i en annan gryta och pressa ner vitlöken. Tillsätt vin, tomatpuré och Philadelphiaost och koka upp. Ta grytan från värmen och tillsätt de skalade räkorna. Kör med stavmixer till en slät puré och smaka av med salt och peppar. Garnera gärna med några räkor.
 
/Anna

Kommentera inlägget här :