M&M-cookies

 
 
Goda cookies med M&M Chocolate (som tyvärr på grund av en förlorad varumärkestvist mot Marabou inte längre får säljas i Sverige). Jag fick tag på dessa vid en utförsäljning. Annars går det bra med chokladlinser, typ Non Stop.
 
ca 25 kakor
150 gram smör, rumstempererat
1 dl strösocker
dl brun farin
2 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 tsk salt
1 påse M&M chocolate (165 gram) - eller motsvarande
 
Skär smöret i mindre delar och kör tillsammans med socker och farinsocker i en matberedare. Kör ner äggen, ett och ett. Tillsätt mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt och kör till en deg. Lägg över i en vanlig bunke och blanda i chokladknapparna, som grovhackats lite. Blanda ordentligt och ställ kallt en stund. Rulla jämnstora bollar och lägg på bakplåtspappersklädda plåtar. Platta till dem och grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 15-18 minuter tills kakorna börjar bli lite bruna i kanterna.
 
/Anna
 
 

Kommentera inlägget här :