Äppelpizza

 
Gott av äpplen! Det här receptet finns i lite olika varianter. Hos oss blev det en enkel version på det som fanns hemma.
 
6-8 portioner
1 rulle smördeg
3-4 äpplen
4 msk smör
3 msk farinsocker
 
Kolasås:
2 dl grädde
2 dl ljus sirap
50 gram smör
 
Till servering:
glass
 
Lägg ut degen på bakplåtspappersklädd plåt. Skiva äpplena tunt med osthyvel eller på mandolin och täck smördegen. Bryn smöret (i gryta på hög värme under vispning tills det får en nötig doft och en gyllenbrun färg) och pensla det över äpplena. Strö över farinsocker och ställ in i 225 graders ugn ca 15 minuter.
Kolasås: Koka grädde och sirap i tio minuter. Ta av från värmen och vispa ner smöret. 
Servering: Skär upp portionsbitar, lägg på en kula glass och ringla över kolasås.
 
/Anna
 
 

Kommentera inlägget här :