Gräddstuvad kålröra med bräckt kassler

 
 
Jättegod rätt med fräscht tillbehör. Vi hade lite blomkål och ett huvud färsk vitkål som behövde göras åt och då fick det bli denna smakrika måltid. Funkar förstås som tillbehör till vad som helst, nästan, men i vårt fall blev det kassler.
 
Fyra portioner:
1/2 blomkålshuvud
1/2 huvud färsk vitkål (eller "vanlig" vitkål, eller savoykål)
1 röd paprika
1 gul lök
3 msk tomatpuré
3 msk sweet chilisås
1,5 dl grädde
1/2 dl mjölk
salt, peppar
500 gram kassler
 
Finstrimla vitkål och blomkål och strimla även paprikan och löken tunt. Fräs alltihop i lite smör och olja några minuter. Tillsätt grädde, mjölk, tomatpuré, chilisås, salt och peppar och låt puttra tills kålen är mjuk, kanske 15 minuter. Späd eventuellt med lite mer mjölk eller grädde om det blir för torrt. Smaka av och när några minuter återstår, skiva kasslern tunt och stek den hastigt, gärna utan matfett om du har en bra panna!
 
/Anna

Kommentera inlägget här :