Laxgratäng med Västerbottenost och röd pesto



Vi lagade denna i Omnian men det går förstås bra i vanlig ugn också. Jättegott!

Fyra portioner
4 laxfileer
1 burk creme fraiche tomat och basilika
1 dl vanlig creme fraiche
2 dl grädde
4-5 msk röd pesto
1 påse riven västerbottenost
Lite svartpeppar

Lägg laxbitarna i formen.
Blanda creme fraiche, grädde, ost, pesto och lite peppar i en skål och häll såsen över laxen. Ställ på medelvärme på gasolen tills det börjar bubbla, sänk sedan värmen. Tar ca 25-30 minuter. 
I vanlig ugn: gör likadant i en ugnsfast form och ställ i 200 graders ugn ca 20 minuter.
Garnera eventuellt med färska basilikablad.
Servera gärna med kokt färskpotatis och en god sallad.

/Anna

Kommentera inlägget här :