Quinoabiffar med citronkvarg

 
 
Det här var jättegott! Vi försöker ju äta vegetariskt då och då och tycker att det är kul att testa nya grejer. Den här gången utgick jag helt från ett recept som jag hittade på Mitt kök, men jag anpassade och ändrade litegrann efter tycke och smak.
 
Biffar till fyra portioner (8 st)
2 dl okokt quinoa
1 grönsaksbuljongtärning
2 ägg
2 msk creme fraiche
1 dl havregryn
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
4 msk finhackad basilika (djupfryst går bra)
1-2 tsk finhackad chili (djupfryst funkar här också)
1 tsk sambal oelek
150 gram fetaost
olivolja och smör till stekning
 
Citronkvarg:
2 dl naturell kvarg
1/2 citron
1 tsk flytande honung
1 näve färsk citronmeliss
salt och peppar
 
Koka quinoan enligt anvisningar med buljongtärning i kokvattnet. Något salt behövs inte då. Låt svalna lite. 
Blanda creme fraiche, ägg och havregryn och låt stå en stund. 
Finhacka lök och vitlök. Blanda ner löksorterna, basilika, chili och sambal i äggblandningen. Smula ner fetaosten och rör ihop till en smet. 
Rör ner quinoan och blanda. Låt stå några minuter medan du gör kvargen. 
Riv citronhalvan fint och pressa ur saften i kvargen. Tillsätt citronskalet och finhacka citronmelissen och rör ner den också. Smaka av med honung, salt och peppar. 
Forma åtta biffar medan du hettar upp olja och smör i en panna. Stek biffarna i matfettet tills de fått fin färg. Servera med sallad och citronkvarg.
 
/Anna
 
 

Kommentera inlägget här :