Pasta med kyckling och mozzarella

 
Snabblagad och god pasta med härlig mild mozzarellasmak. Lite röd pesto får vara smaksättare.
 
4 portioner
400 gram pasta, t.ex penne
500 gram kycklingfilé eller kycklinginnerfilé
1 gul lök
1 ask körsbärstomater
2 bollar mozzarella
3 msk röd pesto
2 msk tomatpure
1 burk creme fraiche
1 dl grädde
salt, peppar, grillkrydda
 
Koka pastan. Skär kycklingen i små bitar och klyfta tomaterna. Bryn kycklingen, kryddad med salt, peppar och grillkrydda, i en stekpanna i lite smör. Bryn löken mjuk och glansig. Rör ner tomaterna i pannan med lök och kyckling och häll på creme fraiche, grädde, röd pesto och tomatpuré. Smaka av med salt och peppar. Bryt ner mozzarellan i pannan och låt smälta. Häll av vattnet från pastan och häll tillbaka den i grytan. Häll i kycklingsåsen och blanda om. Servera genast!
 
/Anna
 

Kommentera inlägget här :