Botten
250 g kavring
75 g smält smör
Fyllning
4 gelatinblad
2+1 dl crème fraiche
400 g färskost med pepparrot
(eller naturell färskost och ½ dl finriven pepparrot)
3 msk hackad gräslök
1 msk rivet citronskal
200 g kallrökt lax hackad i småbitar
salt och vitpeppar
Garnering
300 g skalade räkor
100 g kallrökt lax
100 g stenbitsrom el annan rom
1 citron
Kör kavring och smält smör i matberedaren och tryck ut i botten på en springform. Jag brukar klämma fast bakplåtspapper mellan botten och kanten innan jag "snäpper ihop" formen.
Lägg gelatinbladen i blöt i lite vatten. Blanda 2 dl creme fraiche med färskosten. Tillsätt gräslök, citronskal, laxhack och smaka eventuellt av med lite salt och peppar. Krama ur gelatinbladen och värm dem med 1 dl creme fraiche i en kastrull så de smälter. Rör om och blanda ner i smeten. Häll ut smeten över kavringbottnen och ställ kallt. Garnera som du tycker!
/Anna