Minipajer med rödlök och grönmögelost



Med en smördegsrulle i frysen och rester i kylskåpet kan man göra jättegoda pajer. Häromdagen var det kylskåpsrens. Hittade en stor bit grönmögelost, lite ostkanter och en rödlök. Receptet räcker till en stor paj, 4-5 portionspajer eller - i vårt fall åtta minipajer (9 cm i diameter).
 
Åtta minipajer
1 rulle smördeg
1 rödlök
150-200 gram grönmögelost
3 ägg
3 dl creme fraiche
2-3 dl riven god ost
salt och peppar
 
Kavla eventuellt ut smördegen litegrann och ta ut rundlar som passar i formarna. Tryck ut degen i formarna. Hacka löken och stek den mjuk och glansig i lite matfett. Strö ut löken i formarna och smula över grönmögelost. Vispa ihop ägg, creme fraiche, riven ost, salt och peppar och häll över. Grädda pajerna i ugnen på 200 grader ca 200 grader (lite beroende på storlek). Äggstanningen ska ha "stannat" och pajerna ska ha fått fin färg. 
Servera med sallad.
 
/Anna
 

Kommentera inlägget här :