Minipajer med kallrökt lax och västerbottenost



Ännu en kylskåpsrensning. Har du inte smördeg kan du göra vanlig pajdeg. Vi hade ett storpack med aluminiumformar som är nio cm i diameter och detta räckte till åtta sådana (en smördegsrulle). Funkar givetvis också med en vanlig paj eller 4-5 portionspajer.
 
Åtta minipajer
1 smördegsrulle
200 gram kallrökt lax
3-4 msk dill
3 dl creme fraiche
3 ägg
3 dl riven västerbottenost
salt, peppar
 
Kavla eventuellt ut smördegen litegrann och fyll pajformen/formarna med den (skär ut rundlar om du använder små formar). Strimla laxen och fördela i formarna. Vispa ihop creme fraiche, ägg, dill och västerbottenost och smaka av med lite salt och peppar (var försiktig med saltet eftersom både laxen och osten är salta). Häll blandningen över laxen och grädda pajerna i 20-25 minuter tills de fått fin färg och stanningen "stannat". 
 
/Anna

Kommentera inlägget här :