Himmelsk laxgratäng

 
 
Lite frys- och kylskåpsrensning resulterade i en riktigt god gratäng med milda, goda smaker. Lax är ju fantastiskt bra att ha i frysen! Det kan liksom aldrig bli fel!
 
4 portioner
4 portionsbitar lax
2 dl creme fraiche
1,5 dl grädde
150 gram färskost med dill och persilja (t.ex Arla)
3 msk finhackad dill
4 msk röd pesto
salt och peppar
1,5 dl riven västerbottenost
dillkvistar och räkor till garnering
 
Lägg laxen i en gratängform. Blanda creme fraiche, grädde, färskost, dill och pesto och koka upp hastigt. Smaka av med salt och peppar och häll över laxen i formen. Strö över den rivna osten. Ställ in i ugnen på 200 grader ca 20 minuter. Garnera med skalade räkor och dillkvistar. Servera gärna med färskpotatis och gröna ärtor.
 
/Anna
 

Kommentera inlägget här :