Pannkaksrulle med skaldjur



Ber om ursäkt för mobilbilden, som lämnar en del övrigt att önska. Men jag måste bara dela med mig av pannkaksrullen med skaldjur som svärmor serverade igår kväll. Sååå gott! Den ska vi definitivt göra hemma och dessutom testa olika fyllningar! Lite som crepes fast i rulle! Tror att receptet kommer från Hemmets Veckotidning.
 
6 portioner
Pannkaksrulle
125 gram smör
2,5 dl vetemjöl
3 dl mjölk
4 ägg
 
Fyllning
3 msk smör
4 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1,5 dl vispgrädde
3 msk hackad dill
200 gram skalade räkor
100 gram skalade kräftstjärtar
1/2 gröna ärtor
salt, peppar
 
Gratinering
1,5 dl riven lagrad ost
 
Garnering
räkor och kräftstjärtar, lime- eller citronklyftor, dill
 
Rullen: Smält smör i en kastrull, blanda i vetemjöl och mjölk och värm under omrörning tills smeten släpper från grytans kanter. Ta av kastrullen från plattan och vispa ner äggen ett och ett med elvisp.  Häll ut smeten i bakplåtspappersklädd långpanna, 30x40 cm. Grädda i ugnens nedre del ca 20 minuter. Dra av från pannan och låt rullen svalna på papperet. 
 
Fyllning: Smält smöret i en katrull och rör ner mjöl. Späd med mjölk och koka upp. Tillsätt grädde, låt koka ca 5 minuter. Tillsätt dill, räkor, kräftstjärtar och ärter. Salta och peppra efter smak. Bred ut stuvningen på pannkakan och rulla från långsidan - använd papperet som hjälp. 
Lägg rullen i en bakpappersklädd långpanna med skarven neråt. Strö över riven ost och gratinera 10-15 minuter. 
Garnera med räkor, kräftstjärtar, dill och citron/lime. Servera med en god sallad.
 
/Anna
 
 

Kommentera inlägget här :