Laxgratäng med tomatpesto och västerbottenost

 
Vi testade en jättegod pesto från Lidl häromdagen. Det finns några olika smaksatta sorter och i det här receptet använde vi den som heter Tomato & Almond Pesto - det är Lidls eget märke Deluxe. Om du inte har det går det bra med vanlig röd pesto men ta lite mindre än i receptet nedan och rör ut i en msk grädde så blir det lite mildare. Har man Deluxe-peston går det åt en halv burk. Vad man kan göra med den andra halvan får ni se i morgon!
 
Fyra portioner:
4 laxfiléer
1,5 dl creme fraiche
1,5 dl grädde
1/2 burk (ca 1 dl) tomat- och mandelpesto
1/2 dl hackad dill
150 gram riven västerbottenost
salt och peppar
 
Garnering:
citronskivor, dillkvistar
 
Lägg laxen i en ugnsfast form. Blanda creme fraiche, grädde, pesto, dill, lite salt och peppar i en bunke. Blanda i den rivna osten. Bred ut såsen över fisken och gratinera i ugnen på 200 grader ca 20 minuter. Garnera med citron och dill och servera med pressad potatis.
 
/Anna
 
 

Kommentera inlägget här :