Wokad kyckling sweet chili

 
Snabbt och gott. Med djupfrysta wokgrönsaker blir det dessutom få ingredienser. Vi använde Thai-blandningen.
 
3-4 personer
500-600 gram kycklingfilé
olja till stekning
ca 300 gram wokgrönsaker (1/3 påse)
salt, peppar och curry
1-2 msk kinesisk soja
1/2 dl sweet chilisås eller efter smak
1 paket äggnudlar
 
Skär kycklingen i munsbitar. Hetta upp olja i en wokpanna eller stor stekpanna och fräs kycklingen. Salta, peppra och krydda med curry efter smak. Sänk temperaturen något och låt steka färdigt. Häll över på ett fat och skölj ur pannan. Fräs nu wokgrönsaker i olja en stund tills de är genomvarma men fortfarande lite krispiga. Häll tillbaka kycklingen och fräs alltihop nån minut medan du tillsätter soja och sweet chilisås. Smaka av och justera kryddningen. Koka nudlar och servera till, gärna tillsammans med lite mer sweet chilisås för den som så önskar.
 
/Anna
 
 

Kommentera inlägget här :