Vegetarisk lasagne

 
Sojafärs istället för nötfärs användes i denna lasagne.
 
6 portioner:
600 gram sojafärs
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
2 burkar finkrossade tomater
1 burk färdig tomatpastasås (typ Barilla)
2 msk soja
2 msk tomatpuré
3-4 msk ketchup
1 dl grädde
salt och peppar
 
Lasagneplattor
 
Ostsås:
4 msk smör
4 msk mjöl
5-6 dl mjölk
1-2 dl grädde
5 dl riven ost
salt och peppar
 
Hacka lök och vitlök. Fräs löken och färsen och häll eventuellt över i en större gryta. Tillsätt resten av ingredienserna till färssåsen och låt puttra ihop medan du gör ostsåsen.
Smält smör i en kastrull och vispa i mjöl. Vispa sedan ner mjölk och grädde och låt koka ihop så det tjocknar. Tillsätt eventuellt en skvätt till av grädde eller mjölk. Salta och peppra. Ta kastrullen från plattan och rör ner fyra dl av osten som får smälta. 

Varva färssås, lasagneplattor och ostsås i en form. Sätt in i ugnen på 200 grader ca 20-25 minuter. Ta ut formen och strö över resten av den rivna osten, höj värmen till 225 grader och sätt in igen ca 10 minuter tills lasagnen fått fin färg.
 
/Anna
 

Kommentera inlägget här :