Comeback med vaniljmuffins

 
Oj, nu har det gått låååång tid sedan vi senast bidrog med något på den här bloggen. Jag har börjat få kommentarer och mail om vad som hänt. Svar: Det har hänt mycket. Jag har börjat ett nytt jobb (vid sidan av alla tidigare uppdrag) och det är fullt upp i hockey-, gosskörs- och konståkningsvärlden. 
 
Men äter gör vi fortfarande (alldeles för mycket :-) ) och nu tar vi nya tag med bloggen. Eller jag, i alla fall. 
 
Idag blir det muffins. Enkelt att baka, bra att ha i frysen. När det ska bakas till olika sammanhang och man förväntas ta med sig något hembakt är muffins för övrigt superbra. Går snabbt och alla gillar muffins!
 
12-15 muffins
2 ägg
2,5 dl socker
4-4,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
100 gram smör
1 dl vaniljyoghurt
 
Smält smöret. Sätt ugnen på 200 grader. 
 
Vispa ägg och socker luftigt. Sikta ner mjöl, vaniljsocker och bakpulver och blanda om. Tillsätt smör och vaniljyoghurt och blanda noga. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smeten.
 
Baka i ugnen ca 12-15 minuter - känn med sticka så de är färdiga!
 
Anna

Kommentarer :

#1: Ewa Nilsson

Tack för svar ang cheesecaken. Muffins blir ju jättegoda med yoghurt, även naturell sådan.

skriven

Kommentera inlägget här :