Blueboffee pie

 
Det här är egentligen recept på en banoffee pie. Man ska alltså ha skivad banan. Men med en frys full av blåbär så föll det sig ju naturligt att göra om det lite. Hur gott som helst blev det i alla fall. Inget för bantare, men väl för den som vill lysa upp kalla och mörka november med något riktigt sött och smaskigt i väntan på advent.
 
Botten:
15 digestivekex
100 gram smält smör
 
Fyllning:
100 gram smör
1,5 dl brun farin
1 burk kondenserad mjölk
 
Garnering:
2 dl grädde
2 dl blåbär
 
Mixa kexen i matberedare. Tillsätt smör och kör en liten stund till så det blandas ordentligt. Tryck ut blandningen i en springform och låt det gå upp litegrann på sidorna. Ställ kallt en stund.
 
Smält smöret till fyllningen i en stekpanna och tillsätt farinsocker som får smälta i smöret. Häll i en burk kondenserad mjölk (direkt från burken, man behöver alltså inte koka burken först). Låt småputtra några minuter medan du rör om hela tiden, tills du har en toffeeliknande tjock smet. Bred smeten över kexbottnen i formen och ställ kallt. Detta kan du göra dagen innan om så skulle vara.
 
Inför servering: Vispa grädden och bred ut i formen. Strö blåbären ovanpå. Ät och njut!
 
/Anna
 
 
 
 
 
 

Kommentarer :

#1: sara

mums! :)

skriven
#2: Dixi Wonderland

Ser jätte gott ut :D

skriven
#3: Miriam

Åh mums! :D

skriven
#4: Amanda

Älskar banoffeepie men får allt ta och testa detta också :) Låter hur gott som helst.

skriven

Kommentera inlägget här :