Botten:
15 digestivekex
100 gram smält smör
Fyllning:
100 gram smör
1,5 dl brun farin
1 burk kondenserad mjölk
Garnering:
2 dl grädde
2 dl blåbär
Mixa kexen i matberedare. Tillsätt smör och kör en liten stund till så det blandas ordentligt. Tryck ut blandningen i en springform och låt det gå upp litegrann på sidorna. Ställ kallt en stund.
Smält smöret till fyllningen i en stekpanna och tillsätt farinsocker som får smälta i smöret. Häll i en burk kondenserad mjölk (direkt från burken, man behöver alltså inte koka burken först). Låt småputtra några minuter medan du rör om hela tiden, tills du har en toffeeliknande tjock smet. Bred smeten över kexbottnen i formen och ställ kallt. Detta kan du göra dagen innan om så skulle vara.
Inför servering: Vispa grädden och bred ut i formen. Strö blåbären ovanpå. Ät och njut!
/Anna
mums! :)
skriven