Rosékväll med småplock!


Svägerskan och jag har en lite udda tradition - i slutet av februari träffas vi en kväll för årets rosépremiär - på balkongen. Med underställ och tjocka kläder, mössor och vantar sitter vi insvepta i filtar, dricker rosévin och längtar efter våren. Denna gång stängde hon på sitt jobb och jag fick en guidning klockan sex så det gällde att satsa på enkla tilltugg som kunde förberedas, alternativt fixas fram snabbt! Recepten räcker till fler än två (det var andra hugade spekulanter ute och sprang på balkongen också denna kväll...)
 
Den här gången bjöds följande:
 
Laxrullar
150 gram rökt lax
2 tunnbröd
Philadelphia vitlök och örter
 
Bred ost på bröden. Lägg på lax och rulla ihop. Lägg i folie i kylen och skär upp i skivor precis före servering.
 
 
Mozzarella- och skinkknyten
12 skivor lufttorkad skinka
12 små mozzarellabollar (minimozzarella)
2-3 msk röd pesto
Fikonbalsamicocreme
 
Bred lite pesto på skinkskivorna. Rulla in mozzarellan. Lägg på fat och ringla över fikonbalsamicocreme.
 
 
Varma chèvresnittar
1 liten baguette
1 paket getost (chèvre)
flytande honung
 
Skiva brödet och getosten. Lägg en skiva ost på varje brödbit. Gratinera i 225 grader tills osten smält och brödet är gyllenbrunt. Ringla över honung.
 
 
Romtilltugg
1 paket minikrustader
1 burk creme fraiche
1 burk valfri rom (löjrom eller stenbitsrom eller tångkaviar eller vad man nu vill)
1/2 rödlök
 
Finhacka löken. Klicka i creme fraiche i krustaderna, klicka på lite rom och strö över rödlök. Dessa ska göras så sent som möjligt inpå serveringen eftersom krustaderna annars mjuknar. Å andra sidan går det rätt fort!
 
/Anna

Kommentera inlägget här :