Risotto med chorizo


Nu har vi testat chorizo (vegetarisk) från Hälsans kök. Inte som "riktig" chorizo men gott till risotto!
 
4 portioner
3-4 chorizo
3 schalottenlökar
2,5 dl risottoris
6-7 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1,5 dl vitt vin
persilja, finhackad
salt och peppar
 
Koka upp vatten och buljongtärningar. Finhacka löken och fräs den i olja. Slå på vinet och tillsätt risottoriset. Ös på med buljong, nån deciliter i taget och låt vätskan koka in långsamt på ganska svag värme. Fortsätt tills risotton har lagom tuggmotstånd och känns krämig och god. Smaka av med salt och peppar. Skiva chorizon och stek skivorna. Lägg upp risotton på tallrikar, lägg chorizon ovanpå och strö över persilja.
 
/Anna

Kommentera inlägget här :