Veckans vegetariska: Tomat- och lökpaj med fetaost

 
Tittade i kategorin "Vegetariskt" och såg att det var pinsamt glest med inlägg där. Nu beror det i och för sig på att många vegetariska rätter har hamnat i "Soppor" och i alla möjliga andra kategorier. Men vi gör ett försök att lägga en vegetarisk rätt i "rätt kategori" varje vecka (så får vi se hur det går, alla i familjen jublar inte över vegetariskt men jag tycker att man kan variera sig lite!)
 
Här kommer en inte så märkvärdig med god paj! Välj vilket pajskal du vill.
 
Tomat- och lökpaj med fetaost
 
Pajskal vanligt:
125 gram margarin eller smör
2 msk vatten
3 dl vetemjöl
 
Pajskal lchf:
40 gram smör
3 dl mandelmjöl
3 msk sesamfrön
1 ägg
lite salt
 
Fyllning:
1 stor gul lök
1 ask körsbärstomater
150-200 gram fetaost
3 ägg
1,5 dl creme fraiche
1,5 dl grädde
3 msk sweet chilisås
2 dl riven god ost
salt och peppar
 
I båda varianterna av pajskal - kör allt i matberedare, låt ligga i kylen minst 30 minuter och tryck ut i pajform. Förgrädda i 200 grader ca 10 minuter.
 
Hacka löken och stek den mjuk i lite matfett. Halvera tomaterna och tärna fetaosten. Fördela den stekta löken i pajskalet och lägg på tomathalvor och fetaosttärningar.
 
Vispa ihop ägg, creme fraiche, grädde och sweet chilisås. Smaka av med salt och peppar. Häll blandningen i pajformen och strö över den rivna osten. Grädda i 200 graders ugn tills pajen "stannat" och fått fin färg. Servera med sallad.
 
/Anna
 
 

Kommentera inlägget här :