Veckans vegetariska: Hemlagad kikärtspasta

 
Okej, det här är LITE pyssligt så man får ha tid på sig! Hemlagad tortellini fylld med kikärtor och soltorkad tomat får koka i en skvätt grädde!
 
Fyra portioner:
3 ägg
2 dl vetemjöl
2 dl durumvetemjöl
1 burk kikärter
6-8 soltorkade tomater i olja
1 rödlök
3 msk hackad persilja
1 dl grädde
en örtbuljongtärning eller grönsaksbuljongtärning
1 dl riven parmesan
Salt och peppar
 
Blanda mjölet på köksbänken och gör en grop i mitten. Knäck i äggen och vispa in mjölet allteftersom med en gaffel. När det börjar bli en deg, knåda in så mycket mjöl som behövs (tillsätt eventuellt mer) tills du får en fin och fast deg som inte är för kladdig. Kavla degen tunt eller kör genom pastamaskinen. Lägg plast över.
 
Finhacka löken och stek den i lite smör i en stekpanna. Hacka de soltorkade tomaterna och tillsätt i pannan. Mosa eller hacka kikärterna och låt dem fräsa med någon minut. Salta och peppra.
 
Skär pastan i kvadrater, lägg på lite av ärtröran på varje kvadrat och vik över på diagonalen så det blir en kvadrat. Vik in kanterna så det blir en tortellini. Upprepa med allihop (det här tar en stund men är väldigt kul!)
 
Koka upp en rejäl gryta vatten och tillsätt buljongtärningen. Häll i pastan när vattnet kokar. Låt koka 3-4 minuter och häll av vattnet.
 
Häll grädden i en stekpanna och låt den koka upp. Tillsätt den avrunna pastan och låt puttra nån minut tillsammans med persiljan och lite olja från tomatburken. Rör ner parmesanosten. Salta och peppra efter smak. Lägg upp på tallrikar och garnera eventuellt med ytterligare några tomatstrimlor. Servera gärna med mer parmesanost!
 
/Anna

Kommentarer :

#1: Citroncest - matblogg från Italien

Låter magiskt!

skriven

Kommentera inlägget här :