Rabarbercupcakes

 
Goda och smarriga cupcakes är väl aldrig fel. Inget smakar så mycket sommar som rabarber och lite sommarkänsla kan vi väl behöva i vinterblasket!
 
Ca 15 cupcakes:
2 ägg
2,5 dl strösocker
3,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
100 gram smält smör
1,5 dl creme fraiche
250 gram rabarber, tinade och skurna i småbitar
 
Frosting:
70 gram osaltat smör
100 gram Philadelphia
1,5 msk rabarbervätska
4-5 dl florsocker
 
Mosa rabarberna lite med en gaffel och häll av vätskan, men spara den till frostingen.
Vispa ägg och socker. Sikta ner mjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör om försiktigt. Blanda i smält smör och creme fraiche och rör till en jämn smet. Blanda i rabarberna. Fyll muffinsformar till hälften, ställda i en muffinsplåt, och grädda i 200 grader 15-20 minuter.
 
När muffinsarna svalnat vispas smör, philadelphiaost, lite saft från rabarberna samt florsocker till en fluffig frosting med lagom konsistens.
 
Vi garnerade med hjärtan av vit choklad genom att smälta lite vit choklad och ringla hjärtan (med en strut av bakplåtspapper om man vill, eller gör som vi: ringla med en tesked) på en bakplåtspappersklädd bricka. Ställ kallt att stelna. Lossa försiktigt hjärtanen och stick ner i frostingen.
 
/Anna

Kommentera inlägget här :